Punk Itu Cara Berfikir

Punk adalah pemikiran
Banyak pepatah yang mengatakan “buatlah sesuatu dengan berfikir sebelum bertindak”.. begitu juga dengan gaya hidup sebagai seorang punks. Ramai yang diantara kita yang menganggap bahawa gaya hidup sebagai punk hanyalah untuk memprotes dan sekarar berfesyen sahaja. Bagi aku itu tak penting.. bagaimana korang nak memprotes sesuatu jika korang sendiri masih lagi cetek ilmu didada dan ingin menyerang dengan gaya koboi tanpa berfikir dahulu. Cornfirm korang akan kalah dan senang-senang sahaja dipijak balik.
Ilmu itu adalah senjata terbaik untuk kita melawan seseorang daripada bergaduh dan hanya memprotes. Apa yang korang dapat kalau hanya tau melawan dengan cara bergaduh ? kalau menang korang rasa suka tapi kalau kalah korang akan merasa ingin balas balik dan korang rasa sakit. Tapi jika korang melawan dengan ilmu apa yg korang dapat? Kalau menang korang akan dapat membuka masyarakat tetntang apa yang cuba korang perjuangkan dan jika kalah korang akan tetap mahu membalas balik tapi dengan cara yang lebih baik sekurang-kurang nya badan pun tak sakit untuk terus berjuang.
Pemikiran memainkan peranan yang penting untuk kita terus melalui kehidupan kita sebagai manusia. Jadilah seorang punk yang mampu untuk berfikiran jauh, sekurang-kurangnya ia dapat membantu diri kita sendiri dengan lebih baik. Setelah berfikir maka barulah lahirnya tindakan dimana iayna akan melakukan apa yang telah kita rancang dan fikirkan.
Buatlah pemikiran yang positif untuk scene kita dan diri kita sendiri. Jika tiada diantara diantara kita yang berilmu maka senang-senanglah kita dikalahkan dan di jatuhkan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: